AVurVeda

De innerlijke weg naar het Vrij raken !

De Moederdag Blues

Zondag 12 mei aanstaande is het weer Moederdag dit jaar . Voor vele een mooie dag om te vieren, als je het geluk hebt dat je eigen moeder nog leeft en/of  dat je zelf moeder bent mogen worden en dat de relatie thuis positief is. Maar helaas heeft niet iedereen dit geluk.
Zelf heb ik niet zoveel met deze dag, voor mij is iedere dag een prachtige dag, waarin je jezelf best mag verwennen of door dierbaren om je heen gezien en gerespecteerd mag worden. Zelf vind ik het niet meer als een commerciële dag, waar men allang het werkelijke vieren daarvan is vergeten. Zelf ben ik kinderloos gebleven (door miskraam en ziekte). Dit heeft mij lang pijn gedaan, maar heb door veel met dit onderwerp gewerkt te hebben het geaccepteerd. De pijn en het gemis ligt ver achter mij.  
Op een dag zoals vandaag realiseer ik me hoeveel geluk ik heb, dat ik mijn creativiteit op allerlei fronten kan inzetten. Met deze gave kan ik ook vele deelnemers helpen en het aanleren. 

Persoonlijk werk: thirty-four-realistic

Een vriendin van mij van vroeg in de 30, die ik onlangs  tijdens een etentje in Boxmeer sprak. Gaf mij het idee om deze workshop op te zetten. Juist door wat ze mij open vertelde dat ze kinderloos , en moederloos is en telkens met Moederdag hier extra mee geconfronteerd werd. 'Ik sluit me dan liever op zei ze';  'doe zelfs mijn telefoon en tv uit om maar niet van al het plezier van anderen te hoeven kijken. ' Ze was zelf als jong tienermeisje haar moeder door scheiding en drank ook al kwijtgeraakt en was lang bang dat zij ook die kant op zou gaan en daarom ook geen kinderen durfde te krijgen. Relaties die te dichtbij kwamen duwde ze van haar weg.  Dit raakte me diep. Zelf ben ik namelijk van mening dat je dan juist jezelf mag verwennen deze dag.  Je mag jezelf vertellen dat jij je beste maatje bent en dat je er mag zijn. Je mag jezelf juist dan het mooiste cadeau toe-eigenen.  Het is de beste streling wat betreft zelfliefde! Toen ik haar dit vertelde kreeg ze tranen. Toen werd het idee van deze workshop, met deze titel, geboren!

Innerlijk schilderen tijdens de Moederdag Blues

Is Moederdag voor jou ook zo’n moeilijke dag? Heb jij last van de ‘Moederdag Blues’?  Mis je je (overleden) moeder of kindje? Had jij graag moeder willen zijn, maar is het moederschap je (nog) niet gegeven? Heb jij een een moeizame relatie met je moeder of kind? Heb je dingen gemist in je jeugd, die je als kind van je moeder (of vader) nodig had? Of probeer je nog steeds te voldoen aan de verwachtingen die je ouders van je hadden/hebben?
Dit zijn allemaal thema’s waar je tijdens het Innerlijk schilderen mee aan de slag kunt gaan:; de eerste stappen naar het verwerken van rouw- en verlies, zelfzorg, zelfacceptatie, mogen zijn wie je bent en de (soms goedbedoelde) verwachtingen van je ouders loslaten, leren je grenzen te ervaren en te bewaken. 

Na een kleine voorstelronde onder de deelnemers en een meditatie met klankschalen en gedicht, beginnen we in stilte met schilderen.  Iedereen krijgt een schilders doek van 50x60cm.aangeboden om op te werken. Er mag ook voor Aquarelpapier gekozen worden (a3 formaat). Omdat het een dag workshop betreft zullen er diverse pauze momenten zijn en een wandeling in het bos hierbij gelegen. 

_______________________________________________________________________

Dag Workshop ''De Moederdag Blues"

  • Datum: Zondag 12 Mei 2024
  • Aanvang: 11:00 uur - 16:30 uur
  • Locatie: AVurVeda
  • Kosten: € 45 Euro (inclusief materiaal kosten, schildersdoek & versnapering)
  • Groepsgrootte: minimaal 4 maximaal 6. Als de groep groter blijkt dat wordt er naar een andere locatie uitgeweken.
  • Materialen waar we mee zullen werken zijn: soft pastelkrijt, oliepastelkrijt, houtskool, acryl en gouache, en eventueel kleurpotloden, design gelstiften, ecoline (als hier vraag naar is).
    Voor papier en schildersdoek wordt gezorgd! Graag wel ruim van te voren doorgeven wat voor een achtergrond je wilt. 
  • Zelf meenemen: Schort voor het beschermen van kleding. Eventueel tafelezel of hardboard, tape. Idem meenemen: lunch pakket !! Eventueel wandelschoenen.
  • Aanmelden bij:  m.oppelaar@avurveda.nl

Bij aanvang gelieve contant betalen. Pinnen is idem mogelijk !

____________________________________________________________________________________________

* Ben je  misschien nieuwsgierig geworden maar kun je deze dag niet maar wel interesse om via een op een wel met deze thema's te werken?  Neem dan ook gerust contact met me op.. 

____________________________________________________________________________________________

                                      AVurVeda.nl 


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn