AVurVeda

De innerlijke weg naar het Vrij raken !

Intuïtief tekenen & schilderen

Wil jij even lekker ontspannend bezig zijn en jouw dagelijkse beslommeringen voor enkele uurtjes vergeten? Even alleen tijd voor jezelf nemen en kijken wat er op dit moment in jou leeft? Doe dan mee met een cursus Intuïtief tekenen, schilderen op woensdagavond of zaterdagmiddag !

Laat het denken en de controle motor maar thuis

Artistieke aanleg is niet echt van belang tijdens deze cursus.. Alles wat je nodig hebt, is de controle motor los te laten en jezelf door je intuïtie te laten leiden. Laat het gebruikelijke denken, en het woordje moeten van binnen de lijntjes, maar lekker thuis! Gedachtengangen mogen helemaal los en je gevoel mag al het werk doen. Vertrouw hierop. Kies het verhaal in jouw binnenste wat bij jou klinkt. Kleur, vorm, materiaal. Een bijzonder verhaal ontvouwt zich wel vormelijk onder jouw handen! Je zult zien dat je uiteindelijk een uniek werk maakt.

In het zijn moment verkeren door stilte

 We werken tijdens deze workshop met diverse materialen naar keuze en idem zullen er diverse thema's aan bod komen. Ook is er ruimte voor eigen thema's die op dit moment bij jou op de voorgrond  misschien zijn en waar jij eigenlijk liever aan wil werken

Werkje Samenspel 2

Tijdens het bezig zijn werken we in stilte (alleen zal er muziek zachtjes op de achtergrond te horen zijn), zo dat je de mogelijkheid hebt om goed bij jezelf te kunnen blijven en de mogelijkheid hebt om rustig in het zijn moment te kunnen verkeren. Alleen bezig te gaan met enkel jouw gevoel, thema en materiaal.. Een geweldig mooie zoektocht!

Tijdens het begin en ongeveer een half uur voor het einde van iedere workshop sessie is er de mogelijkheid om je werk en jouw ervaring te kunnen delen, te laten lezen en onder elkaar te bespreken, Wat zegt jouw werk? Waar sta je? Hoe kwam dit tot stand? Enzovoorts. Een bijzonder onderzoek is dit. Uit ieder werk komt namelijk wel iets naar voren zo ontzettend mooi en leerzaam!

Materiaal 
Tijdens de workshop leer je hoe je bepaalde materialen kunt gebruiken, zoals soft pastelkrijt, oliepastel, houtskool, acrylverf, gel en design stiften, gouache, maar het is absoluut geen leerschool waarin je perse technisch goed of artistiek leert tekenen en schilderen. Dat wil ik namelijk afleren. Alles hoeft perse niet binnen de lijntjes te zijn. Die controle motor, wat ons zo aangeleerd is, houdt juist dan dingen tegen. Het bouwt blokkades en drempels. Het tekenen en schilderen werkt eigenlijk als middel om jou te leren  vertrouwen op je intuïtie te hebben en jouw echte gevoel te laten spreken! (niet wat aangepraat wordt door de buitenwereld/ media)  Jij en jouw creativiteit krijgen hierdoor dus juist alle ruimte, en dan ontstaan er ook hele unieke en betekenisvolle creaties, die jouw inzicht zullen bieden in wat er nu in je onderbewustzijn speelt. 

Je zult tevens zien dat je in het dagelijks leven hierdoor gemakkelijker leert vertrouwen op jouw eigen intuïtie bij het maken van keuzes. En dat je zelfs out of the box of comfort zone durf te stappen.

____________________________________________________________________________________________

Workshop Lente- zomer seizoen 2024
Dit voorjaar zijn de workshops op de woensdagavond  en of op de zaterdagmiddag . 

Workshop op: Woensdag avond
Locatie: Nog te bepalen
Deelnemers: Max 6.
Aanvang: 19:00 uur tot 21:30 uur
Cursusdata:  Later instromen is mogelijk, zolang er plek is.
Kosten: € 75 voor een serie van 4 sessies. Een losse sessie kost € 17,50
Materialen waar we mee zullen werken zijn: soft pastelkrijt, oliepastelkrijt, houtskool, acryl en gouache, en eventueel kleurpotloden, design gelstiften, ecoline (als hier vraag naar is). 
Voor papier wordt gezorgd!

Zelf meebrengen: Schort voor het beschermen van kleding. Eventueel tafelezel of hardboard, tape.                  

Aanmelden bij:  m.oppelaar@avurveda.nl

Bij aanvang gelieve direct contant betalen. Pinnen is idem mogelijk !

_________________________________________________________________________

Workshop op Zaterdagmiddag
Locatie: Nog te bepalen
Deelnemers: 6 tot 8
Aanvang: Zaterdagmiddag 13.30 tot 16:30 uur.
Data:  Later instromen is mogelijk, zolang er genoeg hiervoor plek is.
Kosten: € 80 euro voor 4 sessies. Een losse sessie kost € 17,50.
Materialen waar we mee zullen werken zijn: soft pastelkrijt, oliepastelkrijt, houtskool, acryl en gouache, en eventueel kleurpotloden (als hier vraag naar is).
Voor papier wordt gezorgd!
Zelf meebrengen: Schort voor het beschermen van kleding. Eventueel tafelezel of hardboard, tape. 

Bij aanvang gelieve direct contant betalen. Pinnen is idem mogelijk !

_________________________________________________________________________

    © Avurveda.nl 


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn