AVurVeda

De innerlijke weg naar het Vrij raken !

Aanbod

Kinderen en jongeren
Als kinderen of jongeren niet lekker in hun hummetje zitten, kan zich dit op verschillende manieren naar buiten komen.  Door bijvoorbeeld stil en teruggetrokken gedrag, maar ook door heel druk of over bewegelijk te zijn. Een periode wat extra aandacht door schilderen kan helpen om dit eenzijdige gedrag weer te doen verzwakken of te balanceren.

Bij welke problemen zet je schilder coaching dan in:

 • Als je innerlijke onrust, gevoeligheid, snel overprikkeld, chronisch moe en lage weerstand waarneemt.
 • Aks je onzekerheid, een laag zelfvertrouwen, een terugtrekken, sociale problemen op school, faalangst waarneemt.
 • Een periode van een ingrijpende gebeurtenis en verdriet (rouw, scheiding ouders, gepest worden, ziekte, verhuizing) heeft afgespeeld,
 • Als je een kind moeite  ziet hebben met uitdrukken van gevoelens, verlegenheid.
 • Als er AD(H)D, concentratieproblemen, problemen in het kunnen begrenzen worden waargenomen.
 • Als bepaalde gevoelens die via het praten niet voldoende tot uitdrukking blijken te komen.
 • Nieuwetijdskinderen, hooggevoeligen, die bijvoorbeeld op school onvoldoende gezien worden in wie ze zijn en hierdoor vastlopen.

  Met als resultaat hebbend

  • *Kinderen, jongeren raken zelfverzekerder en opener.
  • *Kinderen, jongeren, kunnen zich steeds beter redden in een drukke omgeving. Ze laten opvallend minder angstig gedrag zien en kunnen zich beter concentreren. Hun chaos in het hoofd is voor hen wat overzichtelijker gemaakt. Doordat ze een duidelijk overzicht hebben en hierdoor begrepen en minder aangevallen voelen.

  Volwassenen

  Misschien voel jij dat je op een bepaald vlak in je leven vastloopt, misschien zoek je naar verdieping of naar antwoorden op vragen die je niet kan beantwoordt kan krijgen via het praten met een psycholoog, enzovoorts. Zoek je hulp voor trauma verwerking? (verlies, kanker, misbruik, burn out, enzovoorts). Zoek je een laagdrempelige uitlaatklep voor jouw emoties. Het kan zijn dat je zoekende bent naar jezelf of dat je je meer wil leren verbinden met je gevoel. Of je zoekt gewoon naar vernieuwde inspiratie.

  In al deze gevallen kan AvurVeda jou op pad helpen! Kortom: AvurVeda kan je nieuwe inspiratie, verdieping, rust, balans, helderheid/zelfinzicht,  bezinning, spiritualiteit en vitaliteit bieden, evenals een mooie uitlaatklep voor zelfexpressie.

  Bij welke problemen zet je schilder coaching dan in:

  • Bij innerlijke onrust, (chronische)vermoeidheid, (over)gevoeligheid/HSP, lage vitaliteit.
  • Bij een laag zelfvertrouwen of zelfbeeld, niet weten, niet begrijpen, wie je werkelijk bent. Zoekende zijn in het leven en zoekende naar wat je passies zijn in het leven. Je zelf niet in de spiegel van acceptatie durft te bekijken en te omarmen. 
  • In het dagelijks leven steeds maar druk(ker) zijn met bijvoorbeeld werk en carrière en dat je voelt dat er geen balans meer is tussen je hoofd, je gevoel en het doen. Veel dingen blijven hierdoor liggen omdat je maar voor het werk bezig blijft (vaak de dingen die je voorheen altijd leuk vond om te doen). Een gemis, een tweestrijd met jezelf, komt steeds meer naar voren.
  • Een periode van een ingrijpende gebeurtenis en verdriet (rouw, scheiding , ziekte, verhuizing) heeft afgespeeld en het maar niet verwerkt kan krijgen.
  • De zin van het leven kwijt zijn, geen creativiteit ervaren. Je hebt gevoel dat je vastgelopen bent en voelt je somber. je vastgelopen voelen. Je weet niet echt wat je wilt.
  • Het kan ook zijn dat je je verder wel oké voelt, maar dat je je gewoon dolgraag meer met je creativiteit bezig wil houden;
  • Je bent op zoek naar meer spiritualiteit in je leven en je zou graag je innerlijke leren in beeld te krijgen of juist meer de intuïtieve kant, het vrije en onderbewuste, meer te willen ontdekken;
  • Je wil meer intuïtief wil leren tekenen of schilderen in plaats van zoals je het (vroeger) op school moest doen: dat het moet lijken, goed moet zijn, netjes binnen de lijntjes. Wat je vroeger op school geleerd hebt juist los te laten en af te leren.
  • Misschien wil je eens wat nieuws uitproberen! En misschien ben je zelf heel creatief en zoek je naar wat  meer verdieping (bezieling) of naar een hernieuwde inspiratie.

  Met als resultaat hebbend

  •  Rust, balans en vitaliteit
  • Verdieping en zingeving
  • Troost, verwerking van emoties of van een ingrijpende gebeurtenis
  • Helderheid en zelfinzicht
  • Zelfvertrouwen en het ervaren van de eigen kracht
  • Bij je gevoel komen
  • Zelf acceptatie, je mag je zijn wie je bent. Je authentieke zelf omarmen.
  • Concentratie en ontspanning
  • Plezier!
  • Nieuwe inspiratie, een creatieve uitlaatklep

  Werking

  Via het innerlijk en creatief bezig zijn kunnen (onbewuste) gedachten, gevoelens of blokkades die je dagelijks leven kunnen beperken, zichtbaar gemaakt worden. Via kleuren, vormen en beelden kun je zelf werken aan de balans in jezelf en in je leven, zodat het weer mag stromen en jij je verbonden voelt. Je komt niet alleen al tekenend of schilderend meer in verbinding met je gevoel; je krijgt ook zelfinzicht zonder te veel woorden te hoeven gebruiken.
  Jouw creativiteit wordt aangesproken en er mag letterlijk en figuurlijk meer kleur worden aangebracht in jouw leven!
  Het innerlijk en creatief bezig zijn kan heerlijk ontspannend werken en je concentratie en rust bieden. Hiervoor hoef je helemaal geen kunstenaar te zijn of talent te hebben!  De beleving staat voorop in plaats van het duidelijk en in lijntjes eindresultaat  (het mag natuurlijk, maar het hoeft niet).  Dit willen we namelijk, nogmaals, afleren (binnen de lijntjes heeft namelijk het woordje moeten in zich)! De opdrachten zijn laagdrempelig, en sluiten altijd aan bij waar de deelnemer is en wat de persoonlijke (hulp)vraag is! 

  Persoonlijk werk: De trap naar het vertrouwen

  Hoe
  We maken eerst een afspraak voor een kennismaking.  Daarna kijken we naar hoeveelheid sessies die er gepland zullen worden. Een sessie duurt ongeveer zo'n 1.30 uur voor volwassenen en 50 minuten voor kinderen en jeugdigen. We beginnen altijd even met een kort gesprekje over hoe het gaat, daarna ga jij aan de slag met een kunstzinnige opdracht. Hierbij word je stap voor stap begeleid.
  In overleg kunnen er wekelijks of om de week sessies worden gevolgd. Je kan ook eerst langskomen voor 1 sessie om dit te ervaren. Echter, wil je echt ergens naartoe kunnen werken, dan worden er minimaal 5 tot 7 sessies aangeraden en werken we geheel doelgericht aan jouw vraag! 

  ________________________________________________________________________

  Zie hier voor de kosten, kijk ook even naar het aanbod cursussen en workshops die in de loop van het jaar gegeven gaan worden. Ook hierin zijn diverse mogelijkheden !
  __________________________________________________________________________
                                                               © Avurveda.nl


  E-mailen
  Bellen
  Map
  Info
  Instagram
  LinkedIn