AVurVeda

De innerlijke weg naar het Vrij raken !

Onze diensten

Innerlijk schilderen leren – (coaching)

Innerlijk schilderen leren is een alternatieve begeleiding die jouw diepe levenservaringen een eerlijke weg bieden naar (zelf}acceptatie, vergeving en uiteindelijk verwerking.

Innerlijk schilderen, wat is dat?

Bezig met schilderen ben ik al vanaf mijn 4e levensjaar. Dit heb ik mij grotendeels zelf geleerd. Eerst kinderlijk op mijn kleine slaapkamertje in mijn ouderlijk huis te Den Haag, later professioneel op de kunstacademie en verder. Schilderen heeft altijd een duidelijke plek in mijn leven. Niet alleen is schilderen een heerlijke ontspannen bezigheid maar tevens is het een geweldig middel om dingen in overzicht voor jezelf te brengen en een middel om ervaringen (– aanvaringen –) te kunnen verwerken. Dit doe ik ruimschoots , vaak is schilderen (het duidelijk in beeld brengen) voor mij het beste middel om pijn, trauma te verwerken. Onlangs heb ik het nog in kunnen zetten toen er nogmaals iets onder mijn oksel gevonden was en toen ik weer onder behandeling moest. De stress, onder andere, heb ik duidelijk beeldend in een werkje mogen brengen. 

Ik noem het maken van kunstzinnig en innerlijk werk altijd je eigen persoonlijke handspiegeltje van je onderbewustzijn ( – jouw innerlijke taal van de ziel -). Het geeft een eerlijk en duidelijk beeld van je zijn moment
De schildertherapie die ik  geef is een vorm van alternatieve kunstzinnige therapie. Het is absoluut geen vak therapie wat ik geef. Dit geef ik bewust niet (wat ik overigens wel zou kunnen), omdat we juist nog veel dieper en eerlijker te werk gaan door middel van meditatie, een persoonlijk gesprek, werken met klankschalen, wandel coaching voor dat we aan het schilderen gaan. Het schilderen van jouw eigen persoonlijke beleving van licht, duisternis en het samenkomend speelveld van het kleurenpalet vind ik een heel belangrijk onderdeel van de therapie. Niet het kunnen. In mijn ogen kan iedereen namelijk tekenen en schilderen. Iedereen heeft een uniek handschrift en deze is altijd leesbaar. Er bestaat überhaupt geen goed en fout.

Wat doet een Innerlijk Schilder Coach?

Een Innerlijk schilder coach, of begeleider als je wilt, heeft verschillende mogelijkheden om haar missie uit te oefenen. Bij geen enkele activiteit dient de deelnemer namelijk kunstzinnige voorkennis te bezitten! Waarom ook he? De methodieken die ik als coach toepas zijn gebaseerd op creatieve therapie. Het los gaan en het vrij laten mooier gezegd! 

Ik, De Innerlijk schilder coach, kan kiezen voor:
Eén op één begeleiding: via de vraag van de deelnemer wordt er gewerkt met een duidelijk behandelingsplan opgesteld door mij. Een intake gesprek is dan vooraf gegaan. De methodes en werkinstrumenten worden ingezet om de genezing inzichtelijk te brengen.

Begeleiding van groepen rond een bepaald thema
Werken met kinderen en volwassenen groepsgewijs
Het geven van kunstzinnige cursussen en workshops. Meestal op de woensdagochtend of in het weekend gegeven. Deze cursussen en workshops werken gezond makend op de mens en spreken een ruime groep aan. Men komt, als deelnemer, terug in contact met het eigen scheppend vermogen. Alles wordt in het oog van het 'Los gaan en het Vrij raken' gehouden. Een belangrijke visie die sterk op AVurVeda aanwezig is. Niet behoeft binnen de lijnen te gaan. Dat wordt hier als blokkade makend gezien. Iets van het woordje moeten wat we eerder al op school geleerd hebben.


Neem vrijblijvend ! contact op voor meer informatie

____________________________________________________________________________________________

© AVurveda.nl 


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn