AVurVeda

De innerlijke weg naar het Vrij raken !

Klank schilderen (schilderen op papier en doek)

Wat is het

 

Door het aanslaan van verschillende klankschalen onderga je een werkelijk prachtige waaier van kleuren, verhaallijnen, vormen, zelfs beelden. Het beleven is een bijzonder en ontspannen ‘ik loos zijn.’ Jouw innerlijk beleven gaan we dan op papier of doek schilderen. 
We beginnen de eerste fase van de avond met een diepe meditatie door middel van de klankschalen. Door de klanken en hun bijzondere liefdevolle zingende werking geraken we snel in een mooie diepere sfeer en diepe lagen in onszelf. We laten je door de klanken de diepere lagen van je zijn ontdekken en laten ze stromen door het lichaam. Tijdens het aanslaan van de schalen resoneren de klanken een prachtige waaier aan kleuren die goed te aanschouwen zijn corresponderen met alle energiepunten in je lichaam). Deze combinatie van trilling, kleur en klank is dan ook de liefdevolle basis wat betreft deze cursus. Onze ervaringen gaan we dan schilderen. Het schilderen doen we dan in complete stilte. Dit is om zo goed mogelijk in en bij onszelf te kunnen blijven en de ervaringen goed vormelijk op papier te krijgen.

Tijdens de tweede fase van de avond (na de pauze) zullen wederom de klankschalen voor een kortere periode te horen zijn. Hierbij wordt dan tevens een seizoen gebonden gedicht voorgelezen..   Opnieuw zullen we daarna in stilte onze werken afmaken. 

Madeleine, ik begeleidt de avond. Mijn vriendin Marina zal mij assisteren. Bij het innerlijk schilderen laat je je meenemen door de kleuren die je  hebt ervaren en de vormen die je bij je op voelt komen.  Ik zal, indien nodig, je ondersteunen, prikkelen en inspireren. Maar zal  voor het grootste gedeelte jou lekker aan de gang laten. We zitten immers niet op school. Geen hokjes, lijntjes en het moeten gedoe. Maar blijven en zijn vooral in onszelf bezig!

Na afloop komt iedere deelnemer aan het woord en verteld haar of zijn ervaring. Madeleine leest de werken persoonlijk in en verteld waar ieder zit en geeft ieder nog een persoonlijk woord mee.


Tijdens de laatste cursus sessie van 29 November schilderen we op schilders doek !

___________________________________________________________________

  • Cursus bijeenkomsten: 4
  • Data:  30 Augustus, 27 September, 25 Oktober & 29 November
  • Locatie: Oploo, Keet (adres ontvang je na het opgeven van deelname)
  • Kosten:  € 75 Euro (voor de 4 sessies, koffie/thee en al het benodigde materiaal)
  • Aanvang: 19:00 - 21. 00 /30 uur
  • Groepsgrootte: Maximaal 6 personen
  • Zelf meenemen: Eventueel schort voor bescherming kleding en tafelezel (geen moeten!).
  • Opgave bij: m.oppelaar@avurveda.nl 
  • We vragen vriendelijk tijdens de eerste Cursus sessie contant te betalen (of via tikkie).

* Bij veel aanmeldingen zullen we de groep in tweeën splitsen en bieden we de cursus verspreid aan !

Met een hartengroet,

Marina & Madeleine. 

_______________________________________________________________________

© AVurVeda.nl


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn