AVurVeda

De innerlijke weg naar het Vrij raken !

Hulp tijdens en na kanker

Waarom de mens met kanker, middels innerlijk schilderen leren, willen coachen? 

Het gevoel om dit te willen doen is geboren als ervaring deskundige tijdens de periode dat ik zelf kanker had (ziekte van Hodgkin) en het gevoel had dat ik eigenlijk met mijn innerlijke pijn, en vragen, niet echt bij familie en vrienden terecht kon (ik was ze meer aan het beschermen voor mijn gevoel).  Ik moest al mijn antwoorden buitenshuis , en in mezelf, zoeken en dat voelde niet fijn. In die tijd voelde ik me vooral gegijzeld door het woordje kanker en de dood. Wat staat mij, ons, nog te wachten in de toekomst? Mag en kan ik dan nog mezelf blijven? Komt het terug? Dat vreselijke masker dat je op moet....  De wereld waar ik toen ingestapt was kende ik helemaal niet en was nogal beangstigend. Veel komt er op je af, omdat alles onbekend is, en je hebt het gevoel dat je in een trein gestapt bent waar voorlopig niet op de rem wordt getrapt.  Alle dagen staan in het teken van. Ik voelde me dan ook vaak alleen en verdwaald. (Ook al hield ik me voor de buitenwereld groot en sterk. Dat was namelijk altijd de Madeleine die men zag en wilde zien).

Persoonlijk werk: and-i-was-running-down-a-quicksand-road

Ik was ook vooral op zoek naar het werkelijke waarom het in mij was gaan groeien onder mijn oksel. Wat heb ik in het  verleden, wat betreft trauma, nooit kunnen verwerken? Snel kwam ik bij de rode kern draad (misbruik van een familievriend tijdens mijn vroege jeugd).

Omdat ik me zo gegijzeld voelde ben ik ook weer gaan schilderen . Ik voelde na een tijdje dat dit mij op weg hielp. Ik kreeg wat meer overzicht, maar ook een soort van acceptatie en heling. De schaduw verdween hierdoor wat meer naar de achtergrond. Begon het leven weer wat leuker te vinden. Omdat ik veel goede leiding miste uit het reguliere wat betreft mijn innerlijke pijn, besefte ik, dat ik hier op een later tijdstip dat ik hier zelf mijn werk van wilde gaan maken. Ik wilde het op een andere manier hier gehoor aan geven, dan al het andere gebruikelijke wat er was. Voor mijn gevoel werd hiervoor veel te weinig tijd aan besteed.  Op dit gebied is nog veel terrein te winnen. Vaak wordt het maar zweverig gevonden, maar wat er niet beseft wordt is dat je direct naar de kern gaat dus effectiever. Idem is het veel goedkoper.

Na jaren lang nog in de zorg te hebben gewerkt, en helaas omdat er in 2022 weer de ziekte was geconstateerd (en hierdoor spijtig mijn baan kwijtraakte) heb ik vroeg in 2023 de stoute schoenen aangedaan en het opgezet. Ik ben als het ware in het diepe gesprongen. Vanwege mijn artistieke achtergrond en ervaringen durfde ik uiteindelijk de sprong alsnog te wagen !


Accepteren van wat is
 En omdat dat zo lastig is; deze situatie te moeten accepteren zoals die is, al die emoties die je regelmatig overspoelen, de zorg voor jezelf en je gezin als je dat hebt… Dát alles vraagt heel veel van iemand. In het ziekenhuis en bij de huisarts is daar vaak minder tot geen aandacht voor is mijn eigen ervaring. Daar is men hoofdzakelijk op het fysieke gericht. Wat uiteraard ook nodig is! Maar emotioneel doet kanker óók veel! Vooral als traumatische ervaringen en angsten een spel met je gaan spelen.  Juist daar wil ik mijn mijn hand gaan toereiken om met het creatieve uiten te werk te gaan.  Om met behulp van het maken van kunst, te kunnen én durven voelen wat deze situatie met jou, en mensen om je heen, doet. Daar ruimte aan te geven. Want deze gevoelens willen gevoeld worden en mogen zeker gehoord en een plekje krijgen! 
Samen zullen we onderzoeken wát jij of zij nodig heeft om de situatie, kanker hebben of gehad hebben, beter te kunnen dragen. Daar waar je concrete stappen kan  verbinden zodat je zélf in staat zal zijn goed voor zichzelf te kunnen zorgen. Creatieve opdrachten helpen hierbij laagdrempelig!. Ja, zeer zinvol werk !

Persoonlijk werk: I Said No

Hoe kan ik jou helpen?
Herken je deze situatie? Dat kanker in je leven is gekomen? Bij jou of bij iemand dichtbij die jou dierbaar is?  En dat het niet alleen lichamelijk zijn verhaal kent, maar ook psychisch veel invloed heeft? Vind je het moeilijk om daarmee om te gaan? Kun je de juiste draai maar niet vinden en vreugde?  Of wil je jouw hartje eens  goed luchten omdat je vol zit? Je kunt een vrijblijvend gesprek met mij aanvragen om eens te onderzoeken of ik iets voor jou betekenen kan. Je bent van harte welkom op AVurVeda! Ik heet je ook van harte welkom ! Je welkom voelen is de eerste stap naar verwerking !

_________________________________________________________________________                                                              © AVurVeda


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn